For sommerhuskøbere og ejendomsmæglere

Hvad skal du være opmærksom på?
Rødhus er et meget unikt område. For at bevare det enestående kulturmiljø er der detaljerede bestemmelser i lokalplanen for både renoveringer, ombygninger og nybyggeri. Drømmer du om et sortmalet sommerhus med hvide vinduer, en flagstang og en stor fliseterrasse, en have med græsplæne og hæk, legehus og gyngestativ, så findes der masser af gode sommerhusområder andre steder, også tæt på Rødhus.

Kommuneplanen er på vej til at udpege Rødhus som et unikt kulturmiljø
Rødhus vidner om en tid, hvor der blev bygget sommerhuse i respekt for naturen. Den smukke natur og sommerhuse, der gemmer sig og falder i ét med landskabet, gør Rødhus så enestående, at området ventes udpeget som et særligt kulturmiljø i kommuneplanen 2021-33 i Jammerbugt Kommune. Det betyder, at der lægges særlig vægt på det æstetiske i området, og at der er detaljerede krav til forandringer og nybyggeri, for at værne om det unikke miljø.

Lokalplanen sikrer et unikt område
Lokalplan 201 for området fastsætter bestemmelser for størrelse og placering af sommerhusene, hvilket udseende husene må have, fx materiale på taget, facade-materialer, hvilken vej beklædningen skal vende, farver, stakit m.v. Lokalplanen er forholdsvis stram. Det er ikke for at genere dig og dine ønsker om at ændre dit sommerhus, men for at sikre, at området også i fremtiden vil fremstå som et helt særligt område. Lokalplanen gælder nemlig også for alle dine kommende naboer.

Renovering med respekt for harmoni og æstetik
Den næsten uforstyrrede natur og sommerhuse, der ligger næsten usynligt i landskabet, gør Rødhus til et meget attraktivt område. Landskabets kvaliteter og unikke udtryk er en af de væsentligste grunde til, at mange vælger at købe sommerhus lige netop her. Det er et unikt sommerhusområde, hvor der er stor samhørighed mellem mennesker, sommerhuse og naturen. Derfor er det vigtigt, at renoveringer udføres nænsomt. Renoveringen må ikke ske på bekostning af den helhed, som huset og området danner tilsammen. Derfor bør der være fokus på husets og landskabets visuelle og arkitektoniske kvaliteter.

Sommerhusforeningen Rødhus Klit
Alle informationer om Sommerhusforeningen Rødhus Klit findes under Om foreningen.
Alle Sommerhusejere der ejer grunden, har pligt til at være medlem af foreningen.
Alle Sommerhusejere der lejer grunden af Naturstyrelsen, har frivilligt medlemskab.
Alle lejere har i en ubrudt linje, der kan føres tilbage til før 2006, været frivilligt medlem af foreningen.
Der betales kontingent og vejbidrag til foreningen.
For lejere er vejbidraget indeholdt i grundlejen, der opkræves af Naturstyrelsen, og Naturstyrelsen betaler lejrens vejbidrag til foreningen.
Kontingent og vejbidrag opkræves via Jammerbugt Forsyning sammen med øvrige afgifter opkrævet af forsyningen. Jammerbugt Forsyning foretager rykkerprocedure ved udebleven betaling. Det påhviler foreningen at inddrive skyldige beløb via inkasso, ved fortsat manglende betaling, efter almindelig rykkerprocedure.
Sommerhusforeningen Rødhus Klit er medlem af Fritidshusejernes Landsforening og har derigennem alle nødvendige forsikringer.

Ejendomsmæglere, der formidler ejendomme i Sommerhusforeningen Rødhus Klit område, bedes sende meddelelse til Sommerhusforeningen Rødhus Klit formand med oplysninger om købers navn, adresse, telefon og e-mail, når salgsaftale er indgået.
I forlængelse heraf sender Sommerhusforeningen Rødhus Klit velkomstbrev med diverse oplysninger om foreningen til den nye ejer.
Ejendomsmæglere er velkomne til at linke til hjemmesiden i annoncer, salgsopstillinger m.m.